Supa de legume cu galuste condimentate este delicioasa. Galustele condimentate se potrivesc de minune cu supa aromata, asa ca reteta astepta sa o incerci.
Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul de masline. Intre timp taiem cubulete mici morcovii, radacina de patrunjel, gulia si o adaugam la ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna, amestecand din cand in cand. Adaugam apa (in functie de cantitatea dorita), frunzele de telina, rondelele de ardei iute si condimentam cu sare si piper. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie legumele. In acest timp vom pregati si galustele deoarece trebuie sa stea 30 minute inainte sa le folosim.
Tocam ceapa marunt, o calim in ulei de masline si apoi lasam sa se raceasca. Adaugam bicarbonatul, sare si piper, patrunjelul tocat marunt si amestecam. Incorporam pe rand cele 2 oua, faina grisata si grisul. Omogenizam bine si lasam se se odihneasca 30 minute.
Cand legumele sunt fierte si a trecut jumatate de ora, luam o lingurita si incepem sa punem galustele in supa (in cazul in care vi se pare prea moale compozitia ptr galuste, puteti sa mai puneti putin gris, dar atentie, nu mult ca vor fi tari la final), acoperim vasul si lasam sa fiarba circa 10 minute. Inainte sa stingeti focul verificati daca sunt fierte galustele in interior.
Presarati patrunjel tocat si asta-i totul :)
Pofta Buna!
Supa de legume cu galuste aromate se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii