Supa de conopida cu sofran (Gordon)

Supa de conopida cu sofran este o reteta de supa crema a celebrului Gordon Ramsay. Este o supa crema, dar cu toate acestea vom regasi bucati de conopida aromate inauntru.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de conopida cu sofran (Gordon)

Ingrediente

  • 500ml supa de pui sau legume
  • 500ml lapte
  • 2 prize de fire de sofran
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 1 conopida mare
  • buchetele
  • 25g unt
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • ulei de masline pentru stropit

Mod de preparare

Pune laptele si fondul intr-o cratita si adauga o priza de sofran si un praf de sare. Da in clocot, adauga conopida si sa lasa sa fiarba incet, timp de 5-8 minute pana ce conopida se inmoaie putin.

Scoate cu o spumiera un sfert din buchetelele de conopida si pune-le deoparte intr-un bol. Restul buchetelor de conopida pune-le intr-un blender impreuna cu lichidul in care au fiert (pana la jumatatea vasului). Mixeaza pana obtii un piure fin.

Pune piureul intr-o cratita si adauga lichidul ramas, ca sa obtii o supa deasa. Pune si restul de sofran si pune din la foc mediu si condimenteaza cu sare si piper. Daca ti se pare prea groasa poti sa mai adaugi lichid.

Topeste untul intr-o tigaie, pune conopida pastrata si las-o sa se prajeasca, pana se rumeneste. Adauga jumatate din cantitatea de patrunjel tocat si prajeste pana devine crocant.

Pune buchetelele de conopida prajite impreuna cu patrunjelul in 4 boluri de supa, apoi toarna supa.


Serveste supa de conopida cu sofran imediat, calda, stropita cu ulei de masline si decorata cu frunze de patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia