Supa de ciuperci

Se taie felii 200 g de ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste intr-o lingura de ulei a

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g de ciuperci
  • o ceapa mica
  • sare
  • ulei
  • 1
  • 2 l de apa
  • o lingura de faina
  • o legatura de patrunjel
  • boia
  • frisca
  • vegeta

Mod de preparare

Se taie felii 200 g de ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste intr-o lingura de ulei alimentar. Se adauga ciupercile, se calesc cateva minute, dupa aceea se sting cu 1,2 l apa. Se pune o l.c. de sare si se lasa sa fiarba incet 10 minute pana se inmoaie ciupercile. Pe parcurs, la o lingura de faina se adauga atata ulei cat cuprinde si se prepara un rantas spumos, la foc iute. O legatura mica de patrunjel se toaca marunt si se presara peste rantas, se amesteca apoi se ia de pe foc si se adauga boia, dupa gust. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se stinge cu apa, se mesteca mereu pana se ingroasa ca o frisca. Rantasul se toarna incet in supa, se adauga 1 l.c. de Vegeta si se lasa sa mai fiarba cateva minute. Cand este gata, se serveste cu galuste. Daca se lasa si pentru a doua zi, nu se pun galustele in supa pentru ca se umfla si se inmoaie. Supa de ciuperci se mai poate imbogati cu orez. In acest caz, orezul spalat (20 g, 1 lingura) se adauga inainte de a stinge rantasul .
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia