Probabil ca nu v-ati gandit pana acum sa folositi vinetele la o supa-crema, va spunem sincer, nici noi. Dar am incercat aceasta reteta de supa-crema de vinete care a trecut rapid in topul preferintelor noastre.
Intr-o tava mai mare se pun legumele taiate felii (fara cartof). Eu nu am curatat vinata, dar mai bine o faceam, ca dupa aia e mai greu. Ceapa se curata si se taie in doua. Rosiile le-am taiat felii (mai groase ar fi fost mai bine). Vanata se taie si ea felii pe lung (si aici la fel ca la rosii, ar fi trebuit sa le tai mai gros). Usturoiul se pune in tava nedecojit.
Dupa ce le-am aranjat frumos le-am uns cu ulei si le-am bagat la 400 F (200 C) si le-am lasat 35 min.
Apoi am scos tava, am bagat legumele in oala de supa, am adaugat zeama de legume si cartoful si am lasat 30 min sa se inmoaie toate. Am pus sare, piper si cumin si apoi am strivit cu blenderul pana la consistenta unei creme.
Reteta de supa-crema de vinete a fost propusa de floaura pe culinar.ro.
Serviti supa-crema de vinete cu crutoane sau bagheta prajita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii