Supa crema de telina cu cartofi si usturoi

Supa crema de telina cu cartofi si usturoi este perfecta in sezonul rece. Supa crema de telina cu cartofi are si arome de usturoi. Consumati-o calda, intareste sistemul imunitar!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de telina cu cartofi si usturoi

Ingrediente

  • 2 cani cuburi de telina
  • 1/2 cana cuburi de ceapa
  • 23 catei de usturoi
  • ghimbir ras
  • 1/2 cana cartofi
  • piper negru
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Telina reprezinta una din legumele cele mai sanatoase, folosite in principal ca ingredient pentru gatirea supelor pentru dietele de slabit, din cauza continutul sau scazut de calorii. Telina adauga un gust rustic pentru salate, un gust profund pentru supe si sosuri, precum si o aroma proaspata altor feluri de mancare. Aceasta supa crema clasica de telina cu usturoi este excelenta pentru o cina intr-o zi de iarna, servita calda cu paine sau crutoane. Nu contine amidon de porumb, eu am folosit un cartof pentru a obtine consistenta dorita a supei.

Spalati si taiati cubuculete telina, ceapa, 2-3 catei de usturoi si un cartof mediu.

Intr-o oala mare se pune o lingurita de ulei, se adauga usturoiul si ghimbirul ras. Gatiti la foc mic, apoi adaugati ceapa cubulete si presarati piper negru dupa gust. Adaugati cartoful curatat si taiat in cubulete.

Cartoful va ajuta la ingrosarea supei fara a adauga amidon de porumb.

Acoperiti vasul si gatiti pentru aproximativ 3-4 minute.

Odata ce cartofii se inmoaie, puneti cubuletele de telina, inca o lingurita de ulei si doua cani de apa.

Potriviti de sare si lasati pana cand telina se inmoaie.

Dupa ce totul a fiert, lasati sa se raceasca si apoi amestecati totul pana cand obtineti o pasta moale.

Dupa aceea dati prin sita amestecul si aduceti din nou la fiert.

Deasupra puteti presara frunze de patrunjel si piper.

Un alt mod de a gati supa de telina puteti gasi aici: http://www.bucatarulpriceput.ro/supa-crema-de-telina.html


Serviti supa crema de telina calda, cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce