Supa crema de telina cu cartofi si usturoi este perfecta in sezonul rece. Supa crema de telina cu cartofi are si arome de usturoi. Consumati-o calda, intareste sistemul imunitar!
Telina reprezinta una din legumele cele mai sanatoase, folosite in principal ca ingredient pentru gatirea supelor pentru dietele de slabit, din cauza continutul sau scazut de calorii. Telina adauga un gust rustic pentru salate, un gust profund pentru supe si sosuri, precum si o aroma proaspata altor feluri de mancare. Aceasta supa crema clasica de telina cu usturoi este excelenta pentru o cina intr-o zi de iarna, servita calda cu paine sau crutoane. Nu contine amidon de porumb, eu am folosit un cartof pentru a obtine consistenta dorita a supei.
Spalati si taiati cubuculete telina, ceapa, 2-3 catei de usturoi si un cartof mediu.
Intr-o oala mare se pune o lingurita de ulei, se adauga usturoiul si ghimbirul ras. Gatiti la foc mic, apoi adaugati ceapa cubulete si presarati piper negru dupa gust. Adaugati cartoful curatat si taiat in cubulete.
Cartoful va ajuta la ingrosarea supei fara a adauga amidon de porumb.
Acoperiti vasul si gatiti pentru aproximativ 3-4 minute.
Odata ce cartofii se inmoaie, puneti cubuletele de telina, inca o lingurita de ulei si doua cani de apa.
Potriviti de sare si lasati pana cand telina se inmoaie.
Dupa ce totul a fiert, lasati sa se raceasca si apoi amestecati totul pana cand obtineti o pasta moale.
Dupa aceea dati prin sita amestecul si aduceti din nou la fiert.
Deasupra puteti presara frunze de patrunjel si piper.
Un alt mod de a gati supa de telina puteti gasi aici: http://www.bucatarulpriceput.ro/supa-crema-de-telina.html
Serviti supa crema de telina calda, cu crutoane.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii