Supa crema de telina cu cartofi si usturoi este perfecta in sezonul rece. Supa crema de telina cu cartofi are si arome de usturoi. Consumati-o calda, intareste sistemul imunitar!
Telina reprezinta una din legumele cele mai sanatoase, folosite in principal ca ingredient pentru gatirea supelor pentru dietele de slabit, din cauza continutul sau scazut de calorii. Telina adauga un gust rustic pentru salate, un gust profund pentru supe si sosuri, precum si o aroma proaspata altor feluri de mancare. Aceasta supa crema clasica de telina cu usturoi este excelenta pentru o cina intr-o zi de iarna, servita calda cu paine sau crutoane. Nu contine amidon de porumb, eu am folosit un cartof pentru a obtine consistenta dorita a supei.
Spalati si taiati cubuculete telina, ceapa, 2-3 catei de usturoi si un cartof mediu.
Intr-o oala mare se pune o lingurita de ulei, se adauga usturoiul si ghimbirul ras. Gatiti la foc mic, apoi adaugati ceapa cubulete si presarati piper negru dupa gust. Adaugati cartoful curatat si taiat in cubulete.
Cartoful va ajuta la ingrosarea supei fara a adauga amidon de porumb.
Acoperiti vasul si gatiti pentru aproximativ 3-4 minute.
Odata ce cartofii se inmoaie, puneti cubuletele de telina, inca o lingurita de ulei si doua cani de apa.
Potriviti de sare si lasati pana cand telina se inmoaie.
Dupa ce totul a fiert, lasati sa se raceasca si apoi amestecati totul pana cand obtineti o pasta moale.
Dupa aceea dati prin sita amestecul si aduceti din nou la fiert.
Deasupra puteti presara frunze de patrunjel si piper.
Un alt mod de a gati supa de telina puteti gasi aici: http://www.bucatarulpriceput.ro/supa-crema-de-telina.html
Serviti supa crema de telina calda, cu crutoane.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii