Supa crema de telina este ideala pentru sezonul rece pentru ca asigura vitaminele de care are nevoie corpul si intotdeauna este binevenita o supa calda intr-o zi friguroasa.
Telina si ceapa se curata si se spala. Apoi, telina o taiem cubulete, iar ceapa se taie marunt. Nu va chinuiti sa le taiati prea marunt sau la aceeasi marime, deoarece mai tarziu le vom pune la blender Taiem sunculita afumata in felii marunte.
Punem la fiert 1 litru de apa, iar cand fierbe adaugam in ea cele doua cubulete de Maggi. Fierbem in continuare 1-2 minute, conform instructiunilor de pe cubulete, ca sa preparam 1 litru supa cu gust de gaina.
Separat, intr-o cratita mai mare (2-3 litri) turnam cele 3 linguri de ulei de masline. In uleiul incins prajim feliutele de sunca afumata pana cand devin usor crocante. Apoi scoatem sunca din cratita si o lasam deoparte pe o farfurie.
In uleiul respectiv punem ceapa si o calim pana devine usor transparenta, apoi adaugam si telina si cimbru, busuioc, sare, piper si le calim pe toate impreuna 3-4 minute, amestecand continuu. Adaugam supa de gaina preparata, adaugam frunzele de dafin si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand telina se inmoaie (aproximativ 25 de minute).
Dupa ce a fiert, luam cratita de pe foc si scoatem frunzele de dafin. Introducem blenderul si maruntim bine telina. Apoi adaugam smantana si amestecam bine pana la omogenizare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Supa crema de telina se serveste calda, cu sau fara feliutele de sunca afumata prajite.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii