Supa crema de rosii cu dovlecel este o supa nutritiva si delicioasa care va fi apreciata pana si de cei mai mici si mofturosi.
Spalam rosiile, le oparim in apa clocotita cu putina sare, le lasam la racir si le curatam de pielita, apoi le taiem cubulete. Curatam dovleceii de coaja si-i taiem cubulete, iar ceapa, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoarea cu gauri mari (sau le putem taia cubulete mici).
Punem ceapa la calit in oala in care vom face supa. O lasam pe foc pana devine sticloasa. Adaugam apoi restul de legume mai putin rosiile si le lasam pana se inmoaie putin, la foc mic. Adaugam apoi rosiile si dovleceii si completam cu apa. Lasam sa fiarba bine toate legumele si cand sunt fierte le mixam cu blenderul, la robot sau le dam prin strecuratoare (daca vrem supa de rosii fara samburi). Le punem din nou la foc si le lasam sa mai dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare. La final adaugam verdeata taiata marunt.
Supa de rosii cu dovlecei se serveste cu smantana si verdeata proaspata, tocata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii