Supa-crema de mazare cu galuste

Aceasta supa-crema este foarte gustoasa si usor de preparat. Aceasta reteta de supa o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete cu mazare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 60 gr gris
  • sare
  • piper
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr sunca
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 3 linguri unt
  • 300 gr mazare
  • 1 l supa de pasare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita enibahar

Mod de preparare

Se fierbe laptele, se adauga gris si se lasa sa dea in clocot. Saram si piperam, apoi cand grisul a absorbit laptele il dam deoparte. Punem galbenusurile batute si sunca si lasam la racit. Pregatim legumele pentru supa. Curatam si taiem cuburi cartoful iar intr-o tigaie se caleste in unt ceapa tocata, cartofii, mazarea congelata si supa, dupa care se lasa la fiert 10-15 minute. Intr-o alata oala se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa clocoteasca se reduce focul. Se scot cu lingurita portii din compozitia de gris si se pun in apa. Se lasa la fiert 5 minute. Cand urca la suprafata apei, se scot galustele de gris cu lingura de spuma si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se incinge untul si se prajesc putin galustele dupa care le punem in supa. Pentru mai mult gust condimentam supa cu sare, piper si coaja de lamaie. Se inglobeaza 2 linguri de smantana si se toarna in farfurii.


Se sevesc cu galustele, cate o lingurita de smantana si se presara enibahar pisat.

Alte retete culinare:

Ciorba de miel

Ciorba radauteana

Supa cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia