Supa-crema de mazare cu galuste

Aceasta supa-crema este foarte gustoasa si usor de preparat. Aceasta reteta de supa o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete cu mazare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 60 gr gris
  • sare
  • piper
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr sunca
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 3 linguri unt
  • 300 gr mazare
  • 1 l supa de pasare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita enibahar

Mod de preparare

Se fierbe laptele, se adauga gris si se lasa sa dea in clocot. Saram si piperam, apoi cand grisul a absorbit laptele il dam deoparte. Punem galbenusurile batute si sunca si lasam la racit. Pregatim legumele pentru supa. Curatam si taiem cuburi cartoful iar intr-o tigaie se caleste in unt ceapa tocata, cartofii, mazarea congelata si supa, dupa care se lasa la fiert 10-15 minute. Intr-o alata oala se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa clocoteasca se reduce focul. Se scot cu lingurita portii din compozitia de gris si se pun in apa. Se lasa la fiert 5 minute. Cand urca la suprafata apei, se scot galustele de gris cu lingura de spuma si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se incinge untul si se prajesc putin galustele dupa care le punem in supa. Pentru mai mult gust condimentam supa cu sare, piper si coaja de lamaie. Se inglobeaza 2 linguri de smantana si se toarna in farfurii.


Se sevesc cu galustele, cate o lingurita de smantana si se presara enibahar pisat.

Alte retete culinare:

Ciorba de miel

Ciorba radauteana

Supa cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce