Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie este absolut delicioasa dar si foarte sanatoasa. Trebuie sa incercati aceasta reteta de supa crema!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de linte rosie

Ingrediente

  • 1 cana linte roşie, 1 ceapă tocată, 1 morcov ras, 1 gogosar sau ardel gras rosu, 100 g muschiulet afumat, 200 ml suc de roşii, 6 cani de apă, 2 gălbenuşuri, 100 ml lapte, 100 grame 2 cuburi supa pui, sare, piper, 1 linguriţă cimbru, 3 linguri ulei d
  • Crutoane:
  • 45 felii de paine, unt, patrunjel verde, 100 g sunculita sau muschi afumat

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu 2 cuburi de supă.
Se spala lintea si se pune in apa fierbinte si se lasa la fiert la foc mic.
Într-un vas se căleşte ceapa în puţin ulei încins, se adăugă gogosarul si muschiuletul taiate cubulete si morcovul ras si se lasă până ce se rumenesc. Se adăugă sucul de roşii, se lasa să dea în clocot şi apoi se adăugă apa cu lintea fiarta.
Se acoperă vasul şi se lasa să fiarbă 25-30 de minute. Se adauga si o legatura de patrunjel verde tocat marunt si o lingurita de cimbru. Se mesteca în supă din când în când pentru a nu se prinde lintea de fundul vasului.
Cand supa a fiert, se paseaza cu ajutorul unui blender.
Se bate smântâna cu laptele şi gălbenuşurile. Se ia cu un polonic puţină supa şi se toarnă în amestecul de gălbenuşuri, apoi amestecul dres cu zeama se toarnă în supă, în timp ce se mesteca uşor. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
Se mai lasa să dea supa un clocot şi se opreşte focul.

O lingurita de unt, 100 g sunculita sau muschiulet afumat taiate in cubulete foarte mici, 3-4 felii de paine taiate cuburi si patrunjel verde tocat se trag la tigaie la foc iute amestecand continuu, apoi se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 15 minute.
Supa crema de linte rosie se serveste fierbinte impreuna cu aceste delicioase crutoane.

Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!" Chiar dacă nu eşti lângă Philips Multicooker când timpul de încălzire se încheie, funcţia "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.
Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Supa crema de linte rosie se serveste fierbinte, cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia