Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie este absolut delicioasa dar si foarte sanatoasa. Trebuie sa incercati aceasta reteta de supa crema!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de linte rosie

Ingrediente

  • 1 cana linte roşie, 1 ceapă tocată, 1 morcov ras, 1 gogosar sau ardel gras rosu, 100 g muschiulet afumat, 200 ml suc de roşii, 6 cani de apă, 2 gălbenuşuri, 100 ml lapte, 100 grame 2 cuburi supa pui, sare, piper, 1 linguriţă cimbru, 3 linguri ulei d
  • Crutoane:
  • 45 felii de paine, unt, patrunjel verde, 100 g sunculita sau muschi afumat

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu 2 cuburi de supă.
Se spala lintea si se pune in apa fierbinte si se lasa la fiert la foc mic.
Într-un vas se căleşte ceapa în puţin ulei încins, se adăugă gogosarul si muschiuletul taiate cubulete si morcovul ras si se lasă până ce se rumenesc. Se adăugă sucul de roşii, se lasa să dea în clocot şi apoi se adăugă apa cu lintea fiarta.
Se acoperă vasul şi se lasa să fiarbă 25-30 de minute. Se adauga si o legatura de patrunjel verde tocat marunt si o lingurita de cimbru. Se mesteca în supă din când în când pentru a nu se prinde lintea de fundul vasului.
Cand supa a fiert, se paseaza cu ajutorul unui blender.
Se bate smântâna cu laptele şi gălbenuşurile. Se ia cu un polonic puţină supa şi se toarnă în amestecul de gălbenuşuri, apoi amestecul dres cu zeama se toarnă în supă, în timp ce se mesteca uşor. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
Se mai lasa să dea supa un clocot şi se opreşte focul.

O lingurita de unt, 100 g sunculita sau muschiulet afumat taiate in cubulete foarte mici, 3-4 felii de paine taiate cuburi si patrunjel verde tocat se trag la tigaie la foc iute amestecand continuu, apoi se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 15 minute.
Supa crema de linte rosie se serveste fierbinte impreuna cu aceste delicioase crutoane.

Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!" Chiar dacă nu eşti lângă Philips Multicooker când timpul de încălzire se încheie, funcţia "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.
Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Supa crema de linte rosie se serveste fierbinte, cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce