Supa crema de legume de iarna

Supa crema de legume de iarna este o supa consistenta, nutritiva si delicioasa, care poate fi preparata in doi timpi si trei miscari.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de legume de iarna

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 telina medie
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa medie
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof
  • 250 g mazare de conserva
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 1 varf de cutit de busuioc
  • 1 varf de cutit de cimbru
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Toate legumele se spala si se curata.
Ceapa se taie marunt, restul de legume se taie cuburi, dar nu foarte mari.
Intr-o cratita in care vom face supa, punem la incins uleiul de masline. In el calim 1 minut ceapa, pana cand incepe sa devina transparenta.
Daca nu vreti sa caliti ceapa, puteti sa puneti direct la fiert legumele ca mai jos.
Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam telina, morcovul si pastarnacul, amestecam bine si adaugam apa pana sunt acoperite bine legumele. Lasam sa se faca zece minute, apoi adaugam cartofii si mazarea si mai punem doua cani de apa. Presaram sare si piper si le mai fierbem pana se fac toate legumele, cam inca 15-20 de minute la foc moderat.
Luam de pe foc si bagam mixerul, pana cand obtinem supa crema.
Taiem marunt mararul si il presaram peste supa, apoi amestecam putin. Se potriveste de sare si piper, deoarece gustul va tinde sa fie putin dulce, de la cartof, mazare si morcov.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Supa crema de legume se serveste calda cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia