Pentru supa crema de legume cu cartofi toate legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Intr-o oala de 4 l se pun cele 3-4 linguri de ulei.
Pentru supa crema de legume cu cartofi toate legumele se curata, se spala si se taie bucati mari.
Intr-o oala de 4 l se pun cele 3-4 linguri de ulei. Se pune oala pe foc si cand s-a incins putin uleiul se adauga legumele. Se amesteca cu o lingura de lemn, se pune capacul, se lasa sa se inabuse pana se inmoaie toate dupa care se umple oala cu 2,5 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba.
Cand legumele s-au fiert, se adauga o lingura de sare si se da la o parte. Se strecoara, iar legumele se pun in blender sau se dau printr-o sita marunta. Se amesteca pasta rezultata cu supa ramasa, se pune din nou pe foc sa mai dea un clocot si se adauga patrunjelul ales, spalat si tocat marunt.
Crutoanele: Se taie painea in cubulete mici, se pun in tava de aragaz, se stropesc cu putin ulei de masline si se baga in cuptorul incins pana se rumenesc putin.
Supa crema de legume cu cartofi se serveste calda, cu crutoanele alaturi. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii