Supa crema de dovleac in stil Thai

Supa crema de dovleac in stil Thai este o reteta delicioasa si simplu de preparat. Pentru aceasta reteta de supa crema trebuie sa folositi 1 kg de dovleac.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de dovleac in stil Thai

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • 1 kg de dovleac (sau mai mult)
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă alba tocata marunt
  • 2-3 cm de ghimbir proaspat razuit
  • 250 ml de lapte de cocos
  • 500 ml de supa de legume (facuta din timp sau o faceti din cub Knorr)
  • 1 lingurita de lemongrass
  • 3 lingurite de pasta de curry roşu
  • sare si piper dupa gust
  • pentru ornat: cateva seminte de dovleac prajite si fulgi de chilli

Mod de preparare

Supa crema de dovleac in stil Thai este o reteta delicioasa si simplu de preparat.
Curăţăm dovleacul de coajă şi seminţe. Tăiem miezul în cubuleţe mici şi le punem întro tava. Asezonăm cu sare şi piper, stropim cu puţin ulei şi pentru 30 de minute îl punem în cuptor, la 180°C, până se coc şi sunt moi şi aurii.
Întro cratiţă mai mare, turnăm uleiul şi călim ceapa. Adăugăm ghimbirul şi lemongrass. Mai călim 1 minut. Adăugăm pasta de curry, laptele de cocos, omogenizăm până când pasta se incorporează complet în lapte.
Adăugăm cuburile de dovleac copt şi adăugăm supa. Nu pe toată, mai oprim dacă avem nevoie să dăm consistenţa dorită unei supe creme.
Lăsăm să mai fiarbă 5-6 minute. Apoi luam cratiţa de pe foc şi lăsăm să se răcească puţin.
După ce supa crema de legume s-a mai răcit suficient, folosim un blender pentru a mixa toată compoziţia (din supa rămasă, mai turnăm cât e nevoie pentru a o aduce la o consistenţă omogenă).


Supa crema de dovleac in stil Thai ornaţi cu seminţe de dovleac şi fulgi de chilli.
Sursa acestei retete este blogul culinar Icre Negre.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce