Supa crema de dovleac,cu gutuie si jambon

Dulce,aromata si un pic parfumata,cu afumatura,merge savurata cu placere in oricare din zilele friguroase!

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de dovleac,cu gutuie si jambon

Ingrediente

  • 2-3 felii groase de 1cm de dovleac placintar
  • o gutuie potrivit de mare
  • un cartof mare
  • o ceapa rosie
  • 5 felii de jambon
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • o lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • oregano
  • dafin
  • maghiran
  • busuioc
  • piper)

Mod de preparare

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar,cartoful,la fel ,se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.Ceapa se taie marunt.

Se incinge 50 ml ulei si se prajeste jambonul(o parte taiat in patratele mici,o parte pus pe scobitori de bambus care dupa prajire,se vor indeparta)impreuna cu cateva cubulete mici de dovleac ce vor ajuta la decorarea supei si care se scot pe o farfuriuta.Se caleste in uleiul ramas,dovleacul,gutuia si cartoful ras ,ceapa rosie ,pana ce incep sa se inmoaie si sa sticleasca la culoare,se adauga o 100 ml apa si se lasa sa fiarba inabusit cu condimentele uscate,sarea si legumele deshidratate,cca 15-20 minute.Se potriveste gustul cu sare si piper si se varsa totul in cana de blender.Adaugam si un strop de ulei de masline si se da totul la blender pana obtinem o supa cremoasa la consistenta dorita.Se serveste decorata cu cubuletele de dovleac si jambonul prajit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce