Supa crema de broccoli cu galuste din faina de malai

Se desface broccoli in buchetele, se spala si se caleste putin in unt topit. Se presara cu faina, se amesteca usor, apoi se pune peste supa de legume.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr. broccoli
  • 50 gr. unt
  • 2 linguri de faina
  • 6 dl. supa de legume(din cubulet)
  • 1
  • 5 dl. frisca pentru gatit
  • 1
  • 5 dl. apa
  • 5 linguri faina de malai
  • 1 lingurita crema de ardei ( din comert)
  • 50 gr. parmezan ras
  • nucsoara
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se desface broccoli in buchetele, se spala si se caleste putin in unt topit. Se presara cu faina, se amesteca usor, apoi se pune peste supa de legume. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Se fierbe, pe foc mic, pana cand broccoli se inmoaie. (cc. 10min.) Se ia de pe foc si se turmixeaza, se adauga frisca de gatit, se pune din nou la fiert doar cat da un clocot si se ia de pe foc. Se pune intr-o cratita apa cu sare si se lasa sa dea clocot. Se pune in ploaie faina de malai si se lasa sa fiarba, invartind mereu, pana se desprinde de pe peretii cratitei. Se i-a de pe foc si se adauga crema de ardei si parmezanul ras. Se lasa putin sa se raceasca si cu mainile ude se fac galuste rotunde, pe care le pastram la cald.
Se pune supa-crema de broccoli in farfurii si se aseaza galustele in mijlocul farfuriei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia