Crema de mazare cu hribi

In ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele astea )) Sunt pline de nutrienti, vitamine, sunt satioase si mie imi transmit o stare de bine. In plus se zice ca este prietena siluetei. De gust, arome si texturi, nu mai zic…

Portii
9
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Crema de mazare cu hribi

Ingrediente

  • Tacam de pui sau daca deja aveti facuta supa de pui
  • 2 tije apio
  • 1-2 radacini de pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 500 gr mazare congelata
  • 500 gr hribi(congelati am avut eu)
  • 200 gr smantana grasa 30%
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Amestec de legume de gradina sau plantele aromatice care va plac
  • Pentru decor:
  • Ulei de masline cu infuzie de ardei iute
  • Seminte de negrilica
  • Pentru cruton:
  • Felii de paine integrala cu seminte
  • Branza gorgonzola
  • Microplante

Mod de preparare

Se curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata facuta, am adaugat un tacam de pui in oala. Am pus mazarea si hribii, care sunt deja taiati in felii. Am pus capac si am dat la fiert pentru 40-45 minute. Pentru fiert supa am folosit o oala sub presiune. Am inlaturat tacamul de pui, iar restul supei am pasirat-o bine cu un blender vertical. Cand totul a devenit cremos si nu mai sunt bucati de legume, se adauga smantana grasa. Se trece cu blenderul vertical pentru ultima oara prin supa. Se pune oala pe foc, se adauga sare si piper dupa gust, iar la final plantele aromatice preferate. Se potriveste foarte bine cu patrunjel si marar, dar eu am avut un amestec de plante de gradina de la Delikat si l-am folosit pe acesta.

Pentru cruton: se taie feliile de paine in baghete subtiri de 2,5-3 cm. Se stropesc cu putin ulei, se pudreaza cu paprika afumata si se amesteca bine. Se pun in tava cuptorului cu folie de copt. Se prajesc la foc potrivit pana devin rumene. Se ung cu branza gorgonzola si se decoreaza cu microplante.

Pentru servit se pune supa calda in boluri, se stropeste cu putin ulei picant, seminte de negrilica si cruton pe margine. De vis, supa asta!!! Sa va fie de bine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce