Ciorba de fasole boabe cu suc de rosii

Alegem fasolea grasa, pestrita, care se tine la inmuiat in apa rece iteva ore, apoi se clocoteste si se limpezeste cu apa rece. Se pune sa fiarba impr

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pastirnac
  • l lingura de supa concentrata
  • 1 ceapa
  • ulei
  • 1/4 kg fasole boabe
  • 1 legatura frunze de telina
  • sare
  • 1 l suc de rosii

Mod de preparare

Alegem fasolea grasa, pestrita, care se tine la inmuiat in apa rece iteva ore, apoi se clocoteste si se limpezeste cu apa rece. Se pune sa fiarba impreuna cu un pastirnac curatat si spalat si o ceapa intreaga.

Se fierba la foc mic o ora, se sareaza si se continua fierberea daca este nevoie.

La fiert se adauga o lingura de supa concentrata pentru a da gust bun mincarii.

Cind fasolea este fiarta si bobul se desface usor la apasare, se adauga 1 1 de suc de rosii, frunze, de telina taiate marunt si uleiul.

Se mai da in clocot un minut, dupa care se ia oala de pe foc.

Ciorba aceasta se serveste rece, cu ceapa alaturi.
Alte retete cu ciorba

Ciorba taraneasca

Ciorba de loboda

Ciorba de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu ton si ciuperci
1
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
2
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
3
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa
Bucataras.RO

Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa

Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa Această prajiturică o folosesc si la Paște in loc de pasca...

Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala