Ciorbita de vitel

Se pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Ciorbita de vitel

Ingrediente

  • oase de vita cu carne
  • putina afumatura daca aveti
  • cateva fire de ceapa verde cu tot cu codite
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras verde
  • cateva tomate
  • 1 morcov
  • 1 telina mica cu tot cu frunze
  • 1 albitura
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 legatura sau chiar doua de leustean proaspat
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • bors sau acritura (eu am pus zeama de corcoduse)
  • pasta concentrata de tomate

Mod de preparare

Se pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie cubulete sau se mixeaza, dupa preferinta. Morcovul se da prin razatoarea mica iar telina radacina prin razatoarea mare. Dovlecelul si cartoful se taie in bucati mai mici iar celelalte legume se toaca marunt. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul si la sfarsit ardeiul.Se adauga mai intai radacinoasele si cartoful care fierb mai greu si dupa cateva minute de la fierbere punem celelalte legume. Punem coditele de ceapa si o parte din verdeata tocata si spre sfarsit cand au fiert toate adaugam sucul de rosii. Acrim cu borsul dat in clocot cu putina ceapa si cimbru sau cu zeama de la corcoduse fierte. Mie imi plac corcodusele, au multa vitamina c si o folosesc si iarna de la congelator. Desfacem cateva linguri de bulion in zeama de ciorba si o adaugam in oala. Stingem focul, punem restul de verdeata si acoperim cu capac.


Se serveste cu verdeata proaspata si smantana.

Pofta buna !

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Salata de cruditati
1
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
2
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
3
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia