Mai intai curatam toate legumele si le spalam bine. Tocam ceapa, morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina, usturoiul si prazul bine de tot
Mai intai curatam toate legumele si le spalam bine. Tocam ceapa, morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina, usturoiul si prazul bine de tot sau, mai simplu, le dam pe razatoarea mare.
Cartofii, ardeiul gras, fasolea pastai, conopida si dovlecelul le tocam in cubulete cat mai mici si le punem intr-un vas cu apa rece si putina sare. Varza o tocam in fasii subtiri de tot. Rosiile le taiem jumatati. Tocam si verdeata cat mai marunt, daca avem verdeata uscata o sfaramam bine intre palme ca sa iasa ca un fel de pulbere.
Acum, avem toate ingredientele pregatite.
Intr-o oala separata de cea in care vom prepara ciorba, punem la fiert rosiile taiate jumtati.
In alta oala punem borsul la fiert. In acest timp, in oala in care vom prepara ciorba incingem jumatate din cantitatea de unt, adaugam piperul si sarea, prazul, ceapa si usturoiul si le inabusim. Luam oala de pe foc si o lasam sa se racoreasca, apoi adaugam cartofii, morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina, ardeiul gras, fasolea verde pastai, conopida, varza si dovlecelul scurse de apa si svantate. Le mai inabusim un pic de tot pr toate, apoi "stingem" cu 1l-1l si 1/2 de apa si le lasam la fiert.
Cand rosiile s-au fiert complet le luam de pe foc si le trecem prin sita ca sa le putem separa cu usurinta de coji si seminte. Zeama si miezul rezultate le adaugam peste borsul care fierbe. Cand fierb bine, adaugam leusteanul, patrunjelul, telina ( frunzele sau pulberea ), zeama de lamaie si amestecam bine. Lasam sa fiarba pana ce scade si capata o culoare uniforma.
In acest timp batem spuma oul, tocam marunt de tot mararul si adaugam peste ou, amestecand continuu, apoi aduagam si iaurtul.
Cand legumele incep sa se inmoaie, deci la jumatatea timpului de fierbere, adaugam amestecul bine fiert si scazut de bors cu rosii, verdeturi si zeama de lamaie. Lasam sa fiarta bine pana ce scade, adaugam oul cu iaurt si marar si restul de unt amestecand continuu. Lasam sa mai fiarba pana se incorporeaza si oul, altminteri ciorba se poate altera de la o zi la alta daca nu e bine fiarta.
La masa cand servim putem sa mai adaugam in farfurii cateva frunze de patrunjel verde sau/si leustean tocate marunt.
Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii