Ciorbita de fasole cu ciolan este o mancare nemaipomenita de iarna. Cele doua gusturi simple se combina intr-o mancare deloc sofisticata dar delicioasa.
Pentru aceasta reteta trebuie sa ne pregatim din timp, este potrivit sa pregatim fasolea boabe de seara pentru ca ziua urmatoare sa putem prepara ciorba.
Fasolea boabe se spala si se pune intr-un vas cu apa rece la inmuiat. Cand fasolea este umflata, se scurge de apa, se spala si se pune intr-o oala ( eu folosesc cucta) la fiert impreuna cu ciolanul afumat, ceapa si morcovi taiati rondele.
Cand fasolea este fiarta, se pune o jumatate de frunza de dafin, boabele de mustar, si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie sau craticioara se pun cele 4 linguri de ulei in care rumenim faina impreuna cu o lingurita de boia si bulion (trebuie sa fim atenti sa nu ardem boiaua, atunci ea va deveni neagra si nu se va mai putea folosi). Punem faina cu boia peste ciorba si dam un clocot.
Tocam marunt frunzele de patrunjel care le presaram deasupra.
Pofta buna!
Ciorbita de fasole cu ciolan afumat se serveste calda, cu sos de smantana si salata de ceapa, putem opta pentru vase traditionale romanesti de ceramica sau chiar bol de paine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDragilor, am facut azi o nebunie de salata, usor crocanta, suculenta si usor dulceaga, asa cum imi place mie. Stati sa vedeti:
Salata cu mar, telina si nuci
Comentarii