Ciorbita de fasole cu ciolan

Ciorbita de fasole cu ciolan este o mancare nemaipomenita de iarna. Cele doua gusturi simple se combina intr-o mancare deloc sofisticata dar delicioasa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorbita de fasole cu ciolan

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 1 ciolan afumat
  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • frunze patrunjel
  • 100 ml suc de rosi
  • boabe mustar
  • frunza dafin
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta trebuie sa ne pregatim din timp, este potrivit sa pregatim fasolea boabe de seara pentru ca ziua urmatoare sa putem prepara ciorba.
Fasolea boabe se spala si se pune intr-un vas cu apa rece la inmuiat. Cand fasolea este umflata, se scurge de apa, se spala si se pune intr-o oala ( eu folosesc cucta) la fiert impreuna cu ciolanul afumat, ceapa si morcovi taiati rondele.
Cand fasolea este fiarta, se pune o jumatate de frunza de dafin, boabele de mustar, si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie sau craticioara se pun cele 4 linguri de ulei in care rumenim faina impreuna cu o lingurita de boia si bulion (trebuie sa fim atenti sa nu ardem boiaua, atunci ea va deveni neagra si nu se va mai putea folosi). Punem faina cu boia peste ciorba si dam un clocot.
Tocam marunt frunzele de patrunjel care le presaram deasupra.
Pofta buna!


Ciorbita de fasole cu ciolan afumat se serveste calda, cu sos de smantana si salata de ceapa, putem opta pentru vase traditionale romanesti de ceramica sau chiar bol de paine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia