Ciorba taraneasca cu carne de pui

Pentru ciorba taraneasca cu carne de pui carnea de pui se trece prin flacara si se spala. Rosiile din conserva se trec prin jet de apa rece.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Ciorba taraneasca cu carne de pui

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conservate - 250 g/150 g
  • carne de pui - 450 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • cartofi - 100 g
  • ardei gras - 250 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • bors - 750 ml
  •  

Mod de preparare

Pentru ciorba taraneasca cu carne de pui carnea de pui se trece prin flacara si se spala. Rosiile din conserva se trec prin jet de apa rece; cele proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Morcovii, pastarnacul, telina radacina, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se taie triunghiuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul si leusteanul se spala si se taie marunt. Ardeii se spala si se taie fasii. Borsul se fierbe si se strecoara. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea de pui se fierbe in 2 l de apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina, ceapa, ardeiul gras, cartofii. Carnea fiarta se scoate, se portioneaza, se introduce in ciorba si se continua fierberea. Se pun pasta de tomate, rosii, bors, leustean si se mai fierbe 5 minute.

Ciorba taraneasca cu carne de pui se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Salata de cruditati
1
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
2
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
3
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Prajitura Tosca
5
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia