Ciorba taraneasca cu carne de pui

Pentru ciorba taraneasca cu carne de pui carnea de pui se trece prin flacara si se spala. Rosiile din conserva se trec prin jet de apa rece.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Ciorba taraneasca cu carne de pui

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conservate - 250 g/150 g
  • carne de pui - 450 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • cartofi - 100 g
  • ardei gras - 250 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • bors - 750 ml
  •  

Mod de preparare

Pentru ciorba taraneasca cu carne de pui carnea de pui se trece prin flacara si se spala. Rosiile din conserva se trec prin jet de apa rece; cele proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Morcovii, pastarnacul, telina radacina, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se taie triunghiuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul si leusteanul se spala si se taie marunt. Ardeii se spala si se taie fasii. Borsul se fierbe si se strecoara. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea de pui se fierbe in 2 l de apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina, ceapa, ardeiul gras, cartofii. Carnea fiarta se scoate, se portioneaza, se introduce in ciorba si se continua fierberea. Se pun pasta de tomate, rosii, bors, leustean si se mai fierbe 5 minute.

Ciorba taraneasca cu carne de pui se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce