Ciorba radauteana

Va recomandam o ciorba foarte buna. Dreasa cu smantana este o delicatete. Inlocuieste cu succes ciorba de burta. Se procedeaza astfel: Am taiat car

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba radauteana

Ingrediente

  • 1 gaina
  • Legume: ceapa
  • morcovi
  • patrunjel si telina
  • usturoi
  • Condimente: piper boabe
  • piper alb
  • sare
  • 1 kg smantana
  • 3 linguri de faina
  • otet

Mod de preparare

Va recomandam o ciorba foarte buna. Dreasa cu smantana este o delicatete. Inlocuieste cu succes ciorba de burta.

Se procedeaza astfel:

Am taiat carnea in bucati mai mici ca sa fiarba mai repede si am pus legumele adica ceapa, morcovi, patrunjel si telina.

Se taie legumele in bucati mai mari, se pune apa si se adauga sare pentru muraturi (eu am pus o lingura jumate).

Se da la fiert la foc portivit, lasand-o sa fiarba incet, cu rabdare, ciorba iese mai gustoasa.

Dupa ce am curat bine ciorba de spuma, am pus piper boabe si catei de usturoi (fiecare pune dupa gustul sau).

Dupa ce a fiert carnea, se strecoara ciorba printr-o sita cat mai deasa, ca sa fie cat mai limpede.

se curata carnea de pe oase, se indeparteaza pielita si se taie carnea in fasii.

Eu am taiat fasii doar o parte din carne,adica pulpele si pieptul.

Se pune intr-un castron mai mare 1kg de smantana cu 20% grasime si 3 linguri de faina. Se amesteca bine cu telul, adaugand din cand in cand, cate un polonic de ciorba.

Se toarna amestecul cu smantana in oala, se pune carnea si dam din nou ciorba la foc mic.

Se potriveste de sare si piper (se pune doar piper alb,deoarece ciorba trebuie sa ramana alba).

Se face mujdei de usturoi, se pune intr-o strecuratoare, care la randul ei este pusa pe un castron si se toarna cateva polonice de ciorba peste el.

Se toarna si amestecul acesta inapoi in oala si se lasa sa mai fiarba putin. Eu prefer sa pun usturoiul in farfurie.

Am adaugat 2 linguri de otet.
Se serveste cu ardei iuti,si fiecare isi potiveste dupa gust in farfurie usturoiul si otetul.

Pofta buna!

Reteta Ciorba radauteana a fost propusa de adriana marcela pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

CIORBA DE LEGUME CU ZEAMA DE VARZA,

Ciorba de primavara (de post)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
1
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
3
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea