Ciorba din Bucovina (radauteana)

Ciorba din Bucovina (radauteana) sau ciorba falsa de burta cum i se mai spune este o reteta de ciorba ce seamana cu ciorba de burta, dar fara burta :).

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba din Bucovina (radauteana)

Ingrediente

  • 2 bucati piept pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • 5 catei usturoi
  • Sare
  • piper alb
  • Otet
  • Ardei iuti

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui intreg la fiert in apa cu sare. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari.
Se lasa la fiert pana se inmoaie, se strecoara zeama in care au fiert; pieptul de pui se taie fasii subtiri iar legumele se paseaza la blender si se amesteca cu zeama din oala. Se adauga si pieptul de pui taiat cubulete si se da gustul cu sare si piper alb.
Se mai lasa 5-10 minute pana da in primul clocot apoi se stinge focul.
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga un polonic cu supa. Se ia treptat din compozitia cu oua si se pune in oala apoi un polonic de ciorba din oala si se amesteca cu ouale pentru a tempera copozitia. Se amesteca bine in oala.
Usturoiul se piseaza si se face un mujdei adaugandu-se putina sare si putina apa. Se poate adauga in ciorba la sfarsit sau se serveste la masa alaturi de ciorba.

2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore, care iti permite să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii,cu ajutorul careia ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Ciorba radauteana se potriveste de gust de fiecare in parte, adaugandu-se usturoi si otet si servindu-se cu ardei iuti murati sau verzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce