Ciorba de varza dulce cu iaurt

Ciorba de varza dulce cu iaurt este o ciorba delicioasa, usoara, consistenta, potrivita pentru zilele calde de vara, atunci cand avem nevoie de cat mai multe lichide.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de varza dulce cu iaurt

Ingrediente

  • o ceapa mare si o ceapa mica
  • 2 morcovi
  • radacina de telina
  • un pastirnac
  • 2 cartofi mici
  • varza dulce
  • iaurt (lapte batut)
  • zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii
  • ardei gras
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel si sare). sare
  • delikat
  • marar.

Mod de preparare

Se curata legumele. Se toaca marunt (sau se rad pe razatoarea mare, dupa chef sau rabdare). Se pun la calit cu putin ulei si delikat / vegeta. Se rade varza. Eu am pus jumatate dintr-o varza de cca 17 cm diametru. Se pune varza rasa in oala si se adauga legumele calite. Se continua calirea pina se inmoaie toate. Se pot pune de la inceput impreuna, dar varza isi lasa foarte multa zeama si atunci legumele mai degraba se fierb decit se calesc.

Cind sint toate inmuiate, se adauga apa clocotita si se lasa la fiert. Cind sint aproape fierte se pun cartofii taiati cuburi. Ceapa micuta se taie marunt si se pune la calit cu putin ulei. Cind e inmuiata, se presara 2 linguri rase de faina, se caleste putin, apoi se adauga zeama fierbinte din ciorba. Se lasa la fiert citeva minute. Dupa ce fierb si cartofii, se pune in oala rintasul cu ceapa si 2 linguri de zarzavat de ciorba. Se mai da un clocot, doua. Se potriveste de sare. Se stinge focul si se lasa la racorit.

Se presara marar tocat. Se adauga iaurt sau lapte batut (cam 2 cani mari de ceai daca e iaurt, mai mult daca e lapte batut). Daca aveti de gind sa folositi lapte batut, aveti grija cita apa puneti la fiert peste legume.


Pofta buna! Reteta Ciorba de varza dulce cu iaurt a fost propusa de ruixi pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
1
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
3
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea