Ciorba de varza dulce cu iaurt este o ciorba delicioasa, usoara, consistenta, potrivita pentru zilele calde de vara, atunci cand avem nevoie de cat mai multe lichide.
Se curata legumele. Se toaca marunt (sau se rad pe razatoarea mare, dupa chef sau rabdare). Se pun la calit cu putin ulei si delikat / vegeta. Se rade varza. Eu am pus jumatate dintr-o varza de cca 17 cm diametru. Se pune varza rasa in oala si se adauga legumele calite. Se continua calirea pina se inmoaie toate. Se pot pune de la inceput impreuna, dar varza isi lasa foarte multa zeama si atunci legumele mai degraba se fierb decit se calesc.
Cind sint toate inmuiate, se adauga apa clocotita si se lasa la fiert. Cind sint aproape fierte se pun cartofii taiati cuburi. Ceapa micuta se taie marunt si se pune la calit cu putin ulei. Cind e inmuiata, se presara 2 linguri rase de faina, se caleste putin, apoi se adauga zeama fierbinte din ciorba. Se lasa la fiert citeva minute. Dupa ce fierb si cartofii, se pune in oala rintasul cu ceapa si 2 linguri de zarzavat de ciorba. Se mai da un clocot, doua. Se potriveste de sare. Se stinge focul si se lasa la racorit.
Se presara marar tocat. Se adauga iaurt sau lapte batut (cam 2 cani mari de ceai daca e iaurt, mai mult daca e lapte batut). Daca aveti de gind sa folositi lapte batut, aveti grija cita apa puneti la fiert peste legume.
Pofta buna! Reteta Ciorba de varza dulce cu iaurt a fost propusa de ruixi pe forum culinar.ro
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita pane
Comentarii