Ciorba de vacuta cu multe legume, conopida si fasole verde este o reteta de ciorba delicioasa, pe care iti vei dori sa o refaci cu siguranta. Ciorba se prepara usor, tot ce ai de facut este sa urmaresti reteta culinara.
Carnea se pune la fiert, in apa rece cu sare. Intre timp, se pregatesc radacinoasele. Se curata, se spala, ceapa se taie marunt, telina, patrunjelul si morcovii in cuburi - mie imi plac zarzavaturile si legumele taiate simetric, in ciorba, si obligatoriu tot ce e in farfurie am pretentia sa intre in lingura. Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza atat de abundent spuma, se adauga radacinoasele. Se lasa sa fiarba pe foc mic, daca ciorba fierbe cu clocote mari va fi tulbure.
Se pregatesc restul de legume - aici se pot face combinatii dupa gustul fiecaruia, eu am folosit conopida, fasole verde, ardei si cartofi. Daca ardeiul si cartoful mi se par oarecum indispensabile (dar nu neaparat), se poate renunta la una din celelalte legume si introduce o alta, in functie de preferinte si de gustul fiecaruia.
Se potrivesc foarte bine varza alba, mazarea boabe, gulia, dar, de ce nu, chiar si dovlecelul.
Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga conopida, ardeiul si fasolea verde. Se verifica gradul de fierbere al carnii si cand furculita intra usor in ea se scoate si se lasa sa se raceasca putin. Se taie in cuburi cat mai simetrice (pentru aspect) si se adauga in zeama care fierbe.
Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape facute se adauga si cartofii. Dupa ce au fiert si acestia, se pun rosiile fara pielita, taiate in cuburi (si, eventual, 1-2 linguri de bulion, dupa gust). Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc. Se pregateste verdeata. Se spala si se toaca fin leusteanul, se presara pe deasupra si bucataria se umple de arome.
Pofta buna! Reteta Ciorba de vacuta a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii