Ciorba de stevie

Primavara a venit, cel putin in calendar... Si, odata cu ea si minunatele verdeturi, izvor de sanatate si energie... Buna s-o mancam rece, cu o ceapa sparta alaturi, romaneste...

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de stevie

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras verde sau rosu
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina mica
  • 4 legaturi stevie
  • 4 carofi potriviti
  • 2 oua
  • 3 linguri orez
  • ulei, sare
  • 1 legatura leustean
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 l bors

Mod de preparare

Rupem stevia de pe nervuri, o spalam foarte bine, o oparim si o lasam deoparte. Zarzavatul se curata, se spala si se toaca, ceapa marunt, ardeiul fasiute, morcovul, pastarnacul si telina se dau prin razatoare.

Cartofii se taie cuburi. Intr-o oala de 4 litri, punem ceapa la calit cu cateva linguri cu ulei, adaugam ardeiul, dupa 3-4 minute, morcovul si, ulterior telina si pastarnacul. Calim impreuna, apoi turnam putina apa calda si lasam sa fiarba vreo 5 minute, dupa care adaugam cartofii si completam cu apa calda.

Cand sunt fierti pe jumatate, punem si orezul, lasam sa fiarba, apoi adaugam stevia tocata. Dupa vreo 5 minute, punem borsul incalzit si batem ouale, pe care le turnam in oala in fir subtire.

Adaugam pasta de tomate, mai dam in cateva clocote, potrivim de sare si presaram leusteanul tocat marunt. Servim ciorbita rece sau, in orice caz nu foarte calda, cu o ceapa rosie sparta alaturi. :)

Sa aveti pofta! In varianta de post, excludem oul dintre ingrediente. Iarna, treaba se simplifica, daca am avut grija sa bagam cateva pachetele de stevie la congelator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Desert tort de mere intregi
Bucataras.RO

Desert tort de mere intregi

Desert tort de mere intregi
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce