Ciorba de salata este buna si pentru perioadele in care timpul in bucatarie este limitat, dar si pentru zilele caniculare de vara.
Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida. Adaugati zarzavatul si rumeniti in continuare, dupa ce s-a muiat putin zarzavatul adaugati salata tocata dupa preferinta, amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial. Adaugati apa, atat cat sa acopere salata eu am adaugat mai multa si am pus si ~o cana de orez). Cat fierbe salata, puneti trei oua intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le bine. Intr-o tigaie puneti putin ulei si turnati oul batut, dupa ce s-a incins bine uleiul. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita. Puneti intr-un bol mare smantana, adaugati apoi si galbenusul de ou si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie. Daca salata a fiert adaugati omleta, apoi incepeti sa adaugati in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand. Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat(al meu a fost uscat), amestecati si stingeti focul.
Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. Ciorbica de salata o puteti manca atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane.
Reteta de ciorba de salata a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii