Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare pe care o vei repeta cu siguranta.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ciorba de perisoare delicioasa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 3 litri si 1/2 de ciorba:
  • 300 gr carne vita
  • 1 cepe
  • 3 linguri de orez
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de paprika dulce
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina mica
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 1 rosie mare decojita
  • 150 de grame de smantana cu cel putin 20% grasime
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • acriti dupa gust

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca bine cu orezul bine spalat si scurs de apa,albusul de ou(galbenusul se va amesteca cu smantana)patrunjelul taiat marunt,sare,piper si paprika dulce.Cu mainele umede formam mici bilute rotunde din compozitia de carne.

Dupa ce spalam foarte bine legumele,le curatam,le taiem cubulete,apoi adaugam apa si lasam sa fiarba.Dupa ce a dat in cateva clocote punem si perisoarele si mai lasam la fiert aproximativ 20 de minute,dupa care adaugam si rosia decojita si taiata cuburi mici.Dupa 5 minute oprim focul si adaugam verdeata.
Galbenusurile le punem intr-un bol cu smantana,2 linguri de apa rece si amestecam bine.Peste aceasta compozitie turnam foarte usor, doua polonice de ciorba fierbinte si amestecam. Compozitia rezultata o turnam in oala.


Pofta buna!


Servim ciorba de perisoare delicioasa calda si acrita dupa gustul fiecaruia.

Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce