Ciorbă de miel reţetă Ciorba de miel cu macris este o ciorba ideala pentru masa de Paste (si nu numai), fiind delicioasa, satioasa si plina de vitamine si proteine.
Mod de preparare:
Carnea se pune în 2 l apă rece, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi o linguriţă rasă de sare şi se fierbe circa 50 minute. Măcrişul (numai frunzele, fără codiţe) se spală în 2-3 ape; apoi, se ia cate un mănunchi şi se taie în felii mai late.Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă încă 30 minute.
Odată cu măcrişul, se pune şi orezul, ca ciorba să fie mai deasă sau se pot face găluşte din albuş si gris. Cand toate sunt fierte, se sărează după gust şi, dacă este prea acră, se mai adaugă puţină apă. Cine doreşte mai acru, adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămaie. Se ia de pe foc şi se drege cu verdeata si sare.
Pentru aromă, se pun frunze de tarhon, leuştean şi pătrunjel, sau din toate cate puţin.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii