Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ciorba de legume cu perisoare

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina (1/4 dintr-o telina mare)
  • 5 bucati varza de bruxelles
  • 1ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml pasta de rosii
  • patrunjel verde
  • Pt perisoare:
  • 200 gr de carne
  • 1 ou
  • 100 gr orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita nucsoara
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Legumele le spalam si curatam bine.

Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta).

Ceapa o taiem cat mai marunt.

Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte, varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi.

Intr-o oala de 3-4 litri punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui si calim in el : ceapa, morcovul, patrunjelul si telina.

Cand ceapa s-a inmuiat si celelalte legume au prins putina culoare, adaugam 2 litri de apa peste legume si lasam sa fiarba.

Pana cand incepe sa fiarba, putem pregati perisoarele.

Carnea (eu o cumpar netocata si o toc eu acasa, am folosit carne de pui) impreuna cu oul si cu condimentele le amestecam intr-un bol. Adaugam orezul ales si spalat in compozitie si omogenizam (in functie de preferinte se poate adauga mai mult sau mai putin orez).

Cand am omogenizat bine totul, formam perisoarele. Le asezam pe o farfurie si stoarcem peste ele zeama unei lamai.

Cand legumele fierb, adaugam cartofii si varza de bruxelles si mai lasam circa 5 minute la fiert.

Adaugam perisoarele cu zeama de lamaie cu tot si pasta de rosii. Fierbem inca 10-15 minute.

Asezonam dupa gust si presaram deasupra patrunjel tocat marunt.  Se serveste calda cu smantana sau acrita cu zeama de lamaie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce