Ciorba de fasole

Ciolanul se curata, se desprinde de pe os si se taie in bucati. La fel se taie si carnea afumata. Se topeste untura si se caleste in ea usturoiul zdro

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ciolan carnos
  • 400 g. pulpa de porc sau costita afumata
  • 2 linguri untura
  • 3 buc. usturoi
  • piper macinat
  • 1 lingura boia de ardei
  • putina pasta de ardei iute (Piros arany)
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • 400 g. fasole pestrita
  • 1 capatana de varza dulce
  • 400 ml. smantana
  • 200 ml. lapte
  • 1 ou

Mod de preparare

Ciolanul se curata, se desprinde de pe os si se taie in bucati. La fel se taie si carnea afumata. Se topeste untura si se caleste in ea usturoiul zdrobit; i se adauga ciolanul si, ceva mai tarziu, carnea afumata. Amestecand continuu, se condimenteaza cu boia, piper, frunze de dafin, pasta de ardei. Se pune apa incat sa acopere bine totul. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se pune fasolea tinuta de cu seara in apa ca sa se inmoaie bine. Cand bobul de fasole este crapat pe jumatate, se adauga varza tocata fin si imbogatim totul cu niste taitei.

Inainte de servire, din smantana, faina, lapte se face o pasta care se toarna usor in ciorba. Dat fiind ca afumatura este sarata, se va adauga sare doar inainte de servire, daca este necesar.
Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba vacuta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
3
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
4
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
5
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia