Ciorba de carne si legume cu smantana

Taiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste. Adaugam carnea de vita taiata marunt si o pr

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g pulpa de vita
  • 250 g spate de porc
  • 4 pulpe superioare de pui dezosate
  • 250 g pulpe de curcan fierte si afumate
  • 100 g slanina afumata
  • 3 linguri boia
  • 2-3 morcovi
  • 200 g ciuperci
  • 250 g varza acra
  • Sare
  • piper negru macinat
  • 250 g mazare
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 catei usturoi
  • 400 ml lapte
  • cateva linguri vin alb sec

Mod de preparare

Taiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste.

Adaugam carnea de vita taiata marunt si o prajim amestecand continuu.

Presaram cu boia si acoperim ceaunul, fierbem la foc mic pana cand carnea devine moale.

Daca este necesar adaugam si putina apa, dar cu atentie intrucat este important sa se prajeasca in suc propriu. Adaugam carnea de porc si le fierbem impreuna 1 ora. Curatam legumele si le taiem, morcovii in bucati mai mari, iar rosiile si ardeii in cubulete.

Taiem rondele cartofii. Spalam putin varza si scurtam frunzele, adaugam totul peste carne.

Turnam atata apa cat sa acopere ingredientele, condimentam cu boia si piper.

La sfarsit adaugam mazarea, ciupercile, frunzele de patrunjel si usturoiul pisat si fierbem pana e gata. Condimentam cu smantana si vin la care adaugam un polonic de zeama din ceaun, turnam amestecul in supa si lasam sa dea in clocot.
Alte retete de ciorbe gasiti mai jos:

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia