Ciorba de carne afumata cu fasole boabe

Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece citeva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se tine in apa rece ca sa piar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2/4 kg fasole boabe
  • 1/2 kg ciolan afumat
  • 1 ceapa
  • 1/2 l zeama de varza
  • leustean
  • 1 morcov
  • 1 lingura de bulion

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece citeva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se tine in apa rece ca sa piarda mirosul de fum.

Se da fasolea in clocot, se arunca apa si se umple oala cu alta apa rece.

Se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat, care a dat in clocot separat si a fost spalat apoi cu apa rece. Se fierbe la foc mic pina cind fasolea se inmoaie usor.

Pentru ca boabele de fasole sa nu se desfaca, se pune putina sare la fiert.

Se toaca ceapa marunt, morcovul se taie fideluta, se pun peste fasole si se lasa sa fiarba la foc mic. Se scoate carnea, se curata de pe os, se arunca osul si se pune carnea din nou in oala, se acreste ciorba cu zeama de varza acra, data in clocot separat.

Se pune o crenguta de leustean sau o crenguta de cimbru, dupa care se ia oala de pe foc.

Ciorba se serveste calda, colorata cu o lingura de bulion pus o data cu zeama de varza.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciorba de burta

Ciorba si mancare de pastai albe

Ciorba de loboda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia