Ciorba de burta cu smantana este o reteta romaneasca exceptionala. Pentru aceasta reteta de ciorba de burta trebuie sa folositi 1.2 kg burta vita prefiarta.
Ciorba de burta cu smantana este o reteta romaneasca exceptionala. Pentru aceasta reteta de ciorba de burta trebuie sa folositi 1.2 kg burta vita prefiarta. Am spalat-o in 5 ape in care am adaugat cate o lingura de otet. Am mutat-o intr-o strecuratoare pusa in chiuveta, am adaugat 2 linguri sare de mare si am frecat-o bine intre palme.
Am spalat-o apoi sub jet de apa sa mearga sarea.Am spalat-o in 5 ape in care am adaugat cate o lingura de otet. Am mutat-o intr-o strecuratoare pusa in chiuveta, am adaugat 2 linguri sare de mare si am frecat-o bine intre palme. Am spalat-o apoi sub jet de apa sa mearga sarea. Am mutat-o iar intr-un bol si am acoperit-o cu apa rece si 2 linguri de otet.
Am lasat-o sa stea asa 1 ora. Apoi am pus 4 litri de apa rece intr-o oala mare, am adaugat zarzavatul (gulia, patrunjelul, 1 morcov si telina) taiat bucati mari, dafinul, piperul si osul de vita. Am adus la fierbere, apoi am fiert la foc mediu spre mic cca 1 ora. Am spumat din cand in cand. Am incins 2 linguri ulei in oala si am adaugat restul de 1/2 morcov razuit si 1/2 ardei rosu tot razuit. Le-am calit pana s-au inmuiat, cca 5 minute eu asa procedez...sunt multi care nu le calesc.
Am turnat peste ele supa strecurata si 2 linguri sare mare. Am adaugat apoi burta scursa bine si ardeiul iute taiat rondele. Am lasat la fiert, la foc mediu, pentru 40 minute (potrivit instructiunilor de pe pachet). Am verificat burta sa fie fiarta si am dat focul pe minim, astfel incat ciorba sa nu ma clocoteasca. Am turnat smantana intr-un bol si am dizolvat-o cu 5 polonice ciorba fierbinte. Am turnat-o apoi incet in oala cu ciorba, amestecand cu polonicul in acest timp, astfel incat sa nu se branzeasca ciorba. Usturoiul strivit l-am frecat cu putina sare si am turnat un polonic de ciorba peste ei. Am turnat mujdeiul obtinut in oala cu ciorba printr-o strecuratoare deasa apoi l-am scufundat in ciorba sa-si verse aroma:)) Am mai lasat 5 minute pe foc (tot foc mic) si apoi am pus capacul si am lasat sa se raceasca.
Ciorba de burta se serveste calda cu extra ardei iute si eventual otet pentru cei care doresc sa o acreasca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii