Ciorba de burta vine de la turci, dar se preface ca e de-a noastra. E acra dar dulce, picanta dar delicata, grasa si totusi catifelata. Ciorba de burta are cel mai intins timp de preparare de la noi.
Punem 5l de apa la fiet impreuna cu oasele sau picorul de vitel. Burta se freaca bine cu malai si sare, se curata de pielite si se lasa in apa rece cu putin bicarbonat ca sa-i scoata acidul.
Dupa 3 ore de fiert se scoate piciorul de vitel si se desoseaza, taind carnea in fasii de 1 cm.
Dupa cel putin 3 ore de stat in apa cu bicarbonat, burta se pune la fiert in apa in care a fiert si piciorul, completand cu apa daca e necesar. Radem morcovii, pastarnacul, iar ceapa se toaca marunt.
Se scoate burta dupa 3 ore de fiert si dupa ce s-a racorit, se taie ca niste taitei mai grosi, la fel si carnea de pe picior.
Se pune intr-o alta oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna cu carnea de pe picior, otet, pastarnac, morcovi si ceapa.
Se piseaza usturoiul, se adauga o lingurita de sare, galbenusurile, smantana si putina zeama racita din ciorba. Se adauga acest amestec peste ciorba de burta si se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Ciorba de burta cu galbenus si zarzavaturi se serveste cu smantana (si, dupa prferinta, cu ardei iute si usturoi)
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii