Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se aseaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiu
Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou.
Se aseaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune, se acopera cu rondele de morcov, se pune peste morcov rasolul taiat in doua, apoi se pune restul zarzavatului taiat felii si parfumat cu o foaie de dafin si o crenguta de cimbru.
Se acopera continutul oalei cu apa amestecata cu vin si se fierbe la foc mic doua ore.
Se scoate capacul, se lasa sa se raceasca supa, dupa care se scoate burta, se taie felii subtiri ; la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol.
Zarzavatul fiert nu se intrebuinteaza. Carnea se acopera cu supa in care a fiert, se acreste cu sos de mustar si se serveste fierbinte.
Sosul de mustar se pregateste astfel : o lingura de mustar se freaca energic cu uleiul adaugat treptat, apoi se subtiaza cu o lingura de otet.
Se potriveste de sare si se toarna peste supa care acopera burta si carnea fiarta.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete culinare:
Ciorba de perisoare a la grec
Ciorba radauteana
Ciorba de varza dulce cu iaurt
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii