Ciorba de burta

Pasta de usturoi am facut-o punand ceva mai multa smantana, ulei de masline, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie, intr-o cana si se mixeaza. Singur

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • un castron supa concentrata de oase
  • morcovi
  • patrunjel
  • telina radacina
  • usturoi
  • smantana
  • 3 oua (galbenusuri)
  • hrean

Mod de preparare

Pasta de usturoi am facut-o punand ceva mai multa smantana, ulei de masline, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie, intr-o cana si se mixeaza.

Singura abatere de la reteta a fost asta cu patrunjelul, care nu da bine la culoare (apar mici bucatele de frunza verde, care la restaurant nu se accepta ), dar nu m-am putut abtine (combinatia asta e nemaipomenita).

Iau burta si o fierb (chiar daca scrie pe ea ca e prefiarta) cam o ora, dupa care arunc apa. Eu fac asa pentru ca procedeele de curatare a burtii sunt oarecum - nu vreau sa mai comentez cum sunt, asa ca schimb apa. Dupa o ora, tai o bucatica de burta si o gust sa vad daca s-a muiat. Daca da, trecem la etapa urmatoare, taiatul taiteilor. Se taie mai intai fasii cam de 3-4 cm latime, apoi taiteii cam de 0,5 cm. Desigur astea sunt orientative, fiecare face cum ii place.

Dupa ce am terminat, pun iar la fiert, de data asta pun si legumele si supa de oase, si le mai fierb pe toate la un loc cam o jumatate de ora. Spre sfarsit completez cu otet (ciorba de burta se acreste numai asa) si sare.

Intr-un castron pun galbenusurile, smantana, pasta de usturoi, hreanul.

Amestec totul si completez cu doua trei polonice de zeama din fiertura, in prealabil racite, sa nu se separe smantana. Dupa ce am amestecat bine, se toarna tot amestecul in oala mare cu ciorba, se mai potriveste dupa gust cu putin mujdei, otet, hrean, sare. Daca e si pentru musafiri, e bine sa fie cu mai putin adaos, urmand ca fiecare sa o potriveasca in farfurie cum ii place. Dupa cum arata in oala, cred ca e gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
2
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
3
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Pasca poloneza clasica
4
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala