Ciorba de aripioare, cu spanac verde

Vitamine, sanatate in farfurie pentru zile geroase!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Ciorba de aripioare, cu spanac verde

Ingrediente

  • cca 8 aripioare de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata mica de telina
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 cartofi
  • baby spanac
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ou
  • fidea
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 linguri de cubulete de rosii in bulion
  • sare
  • suc de lamaie
  • pentru acrit

Mod de preparare

Se pun la fiert in cca 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate, pana da in primele clocote cand spumam cu o spumiera toata spuma facuta, pana ramane supa clara.

Intre timp, curatam si spalam zarzavatul, ceapa se taie marunt, ardeiul, morcovul, telina, radacina de patrunjel,pastarnacul se taie cubulete mici. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Dupa ce am spumat bine supa, adaugam zarzavatul maruntit si cartofii. Se lasa sa fiarba bine, pana se inmoaie cartofii si aripioarele fierb bine, se adauga cubuletele de rosii in bulion, baby spanacul oparit inante, se potriveste de sare si lasam sa mai clocoteasca cca 10 minute. Adaugam fideaua, mai lasam 5 minute si oprim focul. Deasupra se presara verdeata tocata fin. Oul se bate bine, apoi adaugam supa fierbinte peste oul batut, putin cate putin, apoi turnam in oala, amestecand continuu. Ciorba se mananca acrita cu suc de lamaie adaugat in farfurie.

Daca aripioarele sunt de pasare de curte, se fierb inante de a adauga zarzavatul cca 30 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce