Ciorba de aripioare, cu spanac verde

Vitamine, sanatate in farfurie pentru zile geroase!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Ciorba de aripioare, cu spanac verde

Ingrediente

  • cca 8 aripioare de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata mica de telina
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 cartofi
  • baby spanac
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ou
  • fidea
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 linguri de cubulete de rosii in bulion
  • sare
  • suc de lamaie
  • pentru acrit

Mod de preparare

Se pun la fiert in cca 3-4 l de apa cu un praf de sare, aripioarele curatate si spalate, pana da in primele clocote cand spumam cu o spumiera toata spuma facuta, pana ramane supa clara.

Intre timp, curatam si spalam zarzavatul, ceapa se taie marunt, ardeiul, morcovul, telina, radacina de patrunjel,pastarnacul se taie cubulete mici. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Dupa ce am spumat bine supa, adaugam zarzavatul maruntit si cartofii. Se lasa sa fiarba bine, pana se inmoaie cartofii si aripioarele fierb bine, se adauga cubuletele de rosii in bulion, baby spanacul oparit inante, se potriveste de sare si lasam sa mai clocoteasca cca 10 minute. Adaugam fideaua, mai lasam 5 minute si oprim focul. Deasupra se presara verdeata tocata fin. Oul se bate bine, apoi adaugam supa fierbinte peste oul batut, putin cate putin, apoi turnam in oala, amestecand continuu. Ciorba se mananca acrita cu suc de lamaie adaugat in farfurie.

Daca aripioarele sunt de pasare de curte, se fierb inante de a adauga zarzavatul cca 30 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia