Punem oasele la fiert in cca 5 l apa cu 1 lingura de sare si se lasa sa fiarba la foc mic se ia spuma deasupra. In timpul in care oasele fierb se cale
Punem oasele la fiert in cca 5 l apa cu 1 lingura de sare si se lasa sa fiarba la foc mic se ia spuma deasupra. In timpul in care oasele fierb se caleste cele 400 gr. de amestec de legume pe 2 linguri rama, iar varza creata se taie fidea subtire.
Cand carnea de pe oase a fiert, se strecoara supa, se ia carnea ce vine de pe oase (ce nu se lasa asa pe os ) si se pune la fiert in alt vas. Acum se adauga legumele calite si telina rasa cu care se lasa sa dea cateva clocote si apoi se pune si varza creata taiata.
Cand varza este fiarta se pune 4 linguri de verdeata ptr ciorbe (eu prepar in casa acest amestec ptr. iarna. Se taiem frunze de leustean, telina, patrunjel, se pune rosii macinate si sare , se pun in borcane) si se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se potriveste de sare daca mai e nevoie. Se poate pune si o jumate de ardei iute daca va place ciorba mai picanta .
La sfarsit adaug bors magic cate 1 lingura mare la 2 litri de ciorba. Se poate adauga si mai mult bors daca va place mai acra.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii