Ciorba cu carne de berbec si legume

Pentru ciorba cu carne de berbec si legume carnea de berbec se spala, se portioneaza, se opareste si se spala din nou in doua, trei ape.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de berbec cu os - 400 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 70 g
  • cartofi - 200 g
  • ardei gras - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • telina radacina - 80 g
  • rosii proaspete/conservate - 150 /75 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • bors - 1 l
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru ciorba cu carne de berbec si legume carnea de berbec se spala, se portioneaza, se opareste si se spala din nou in doua, trei ape. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie triunghiuri sau cuburi. Ardeiul gras si cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea se pune la fiert in cca 1 l de apa rece cu sare. Se spumeaza. Cand carnea este fiarta pe jumatate se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina, pastarnac, ceapa, cartofi, ardei gras, cuburile MAGGI si se continua fierberea. Se adauga pasta de tomate, bors, leustean, rosii si se fierbe cca 5 minute.

Ciorba cu carne de berbec si legume se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia