Ciorba cu carne de berbec si legume

Pentru ciorba cu carne de berbec si legume carnea de berbec se spala, se portioneaza, se opareste si se spala din nou in doua, trei ape.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de berbec cu os - 400 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 70 g
  • cartofi - 200 g
  • ardei gras - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • telina radacina - 80 g
  • rosii proaspete/conservate - 150 /75 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • bors - 1 l
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru ciorba cu carne de berbec si legume carnea de berbec se spala, se portioneaza, se opareste si se spala din nou in doua, trei ape. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie triunghiuri sau cuburi. Ardeiul gras si cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea se pune la fiert in cca 1 l de apa rece cu sare. Se spumeaza. Cand carnea este fiarta pe jumatate se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina, pastarnac, ceapa, cartofi, ardei gras, cuburile MAGGI si se continua fierberea. Se adauga pasta de tomate, bors, leustean, rosii si se fierbe cca 5 minute.

Ciorba cu carne de berbec si legume se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce