Ciorba a la grec cu carne de pui

Ciorba a la grec este o reteta de ciorba simpla si delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta culinara aveti nevoie d eun tacam de pui.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba a la grec cu carne de pui

Ingrediente

  • 1 kg tacamuri de pui 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 100 g telina
  • 1 ardei gras mai mare
  • 1 legătura patrunjel verde
  • 500 ml smantana
  • 6 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie mare
  • sare

Mod de preparare

1. Am spalat carnea foarte bine si am pus-o la fiert în patru litri de apa rece. Poţi folosi orice parte a puiului îti place. Eu aveam prin congelator tacamuri. Cand era gata să dea in clocot am avut grija sa adun spuma formată cu o spumiera.

2. Am curatat si spalat legumele. Ardeiul si ceapa le-am tocat marunt, iar radacinoasele le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Eu am tocat si un praz mai mic. Îl aveam prin frigider si am zis sa nu se “piarda”.

3. Am adunat spuma bine si am pus legumele in oala peste carne. Am lasat pe foc pana legumele si carnea au fiert. Mai adaugi apa caldă, deoarece o sa scada.

4. Între timp, m-am apucat să bat smantana cu gălbenusurile si sa storc zeama de lamaie. Sa le am pregatite.


5. Am încercat carnea si legumele daca sunt fierte. Am sarat supa, dupa gust, si cu un polonic am luat supa din oala si am pus trepat in castronul in care amestecasem smantana cu galbenusurile. Am batut cu telul tot timpul si am adus smantana la temperatura supei.


Am oprit focul, am pus zeama de lamaie si am turnat smantana. Am amestecat usor si am presarat patrunjelul verde tocat marunt. Am acoperit oala 10 minute, sa se aromatizeze, si am servit-o la masa. Calda, cu ardei iute.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Marianei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce