Reteta bucovineana Bors de sfelca rosie face parte din proiectul “Descoperă traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucătărasul cel dibaci” .
Reteta “Bors de sfeclă rosie “ face parte din proiectul “Descoperă traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucătărasul cel dibaci” de către agentia de relatii publice, Russenart Communications si este primită de la Pensiunea COLLADA, (proprietar: DAN CORLATAN), Localitatea Gura Humorului, Judetul Suceava (Bucovina).
Produsul “Bors de sfeclă rosie” poate fi degustat la un pret promotional, in perioada 25 februarie – 3 martie 2013, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucătărasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).
Ingrediente si mod de preparare
-se coc in cuptor 4 sfecle rosii
-se taie mărunt o ceapă si un morcov si o jumătate de kg de cartofi
-se face o dirasală din două ouă si o cană de smantană
-se pun la călit zarzavaturile, se pune pasta de ardei si bulion de rosii cate o lingură
-se pune la fiert in 3 litri de apă
-dupa ce au fiert legumele se pun tăitei
-se adaugă 1 litru de bors de putină
-se dă deoparte si se adaugă dirasala, se mai pune pe foc 2 minute
-se dă de pe foc se adaugă sfecla rosie coaptă, curătată si dată prin răzătoarea cu ochiuri mici
-se adauga leustean după gust
Borsul bucovinean de sfecla rosie se serveste cald.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii