Ciorba de gulii umplute

Dietetica, hranitoare, gustoasa!!!

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Ciorba de gulii umplute

Ingrediente

  • 5 gulii potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata mica telina
  • 2-3 cartofi
  • 500 g carne tocata de curcan
  • 4 linguri de orez
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • sare
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate, se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca. 3-4 l de apa, cu o lingurita varfuita de sare si Cuburile Maggi Gaina. Se adauga si cartofii taiati in cubulete potrivite. Se curata guliile, se scobesc. Se prepara compozitia de carne pentru umplut si perisoare, amestecand bine carnea cu un praf de sare, cu 2 oua, 2 linguri de orez, un pic de patrunjel verde tocat fin. Se umplu guliile scobite, se pun la fiert cu zarzavatul, cca. 20 minute, timp in care modelam perisoarele din carnea ramasa. Dupa 20 de minute, se adauga si perisoarele, dar si miezul ramas de la scobitul guliilor. Dupa ce au fiert bine, se opreste focul, se drege ciorba cu oul batut cu smantana, se potriveste de acreala cu sucul de lamaie, se presara patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

Extrasfat: Orezul pentru perisoare poate fi prefiert sau il dam noi in cateva clocote, pentru a fi moale in perisoare. Guliile curatate si scobite se scufunda in apa clocotita cu sare si se fierb 10 minute, dupa care se scot si se trec sub jet de apa rece. Asa suntem siguri ca vor fi bine fierte in ciorba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia