Bors rusesc cu carne si legume

Borsul rusesc cu carne si legume este o supa foarte consistenta si delicioasa cu multe ingrediente. Carnea spalata se taie bucati potrivite si se pune la fiert.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l de apa
  • 1 l de bors
  • 500 g carne cu os
  • 100 g slanina
  • 1 morcov mic
  • o telina mica
  • patrunjel
  • o ceapa
  • ¼ varza mica
  • o sfecla mica
  • 3 cartofi
  • 10 pastai de fasole
  • 1 ardei gras
  • 4-5 rosii
  • 150 g unt
  • 100 g smantana
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • leustean
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Borsul rusesc cu carne si legume este o supa foarte consistenta si delicioasa cu multe ingrediente. Carnea spalata se taie bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma, continuand fierberea la foc moale cu vasul acoperit, apoi separat se curata si se spala zarzavaturile. Ceapa se taie marunt si se adauga la carnea care fierbe, dupa care se adauga fasolea, morcovul, patrunjelul, telina si sfecla taiate feliute sau date pe razatoare. Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte, se adauga varza taiata felii si cartofii taiati cubulete.
Separat, se fierb rosiile, se dau prin sita si se adauga cand zarzavaturile sunt fierte. intr-o tigaie, se prajeste putin slanina, apoi se toarna in oala, se potriveste de sare si se mai da un clocot, se trage oala deoparte si se presara leusteanul tocat. Din sfecla rosie, rasa se opareste putin, se presara cu sare si se stropeste cu otet. Inainte de a se servi se strecoara sfecla si cu zeama obtinuta se coloreaza borsul rusesc, se bate galbenusul cu smantana, dregem borsul si presaram patrunjel tocat marunt.


Borsul rusesc se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia