Bors polonez

Pentru borsul polonez carnea de pui se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii si varza alba se curata, se spala, se taie fasii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 500 g
  • costita afumata - 50 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • sfecla rosie - 150 g
  • varza alba - 150 g
  • cartofi - 150 g
  • morcovi - 250 g
  • ceapa - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • ulei 30 - ml
  • foi de dafin - 23 frunze
  • otet - 20 ml
  • sare si piper boabe dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru borsul polonez carnea de pui se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii si varza alba se curata, se spala, se taie fasii. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Costita se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea de pui se fierbe in 2 l de apa si se spumeaza. Se adauga sfecla, varza, morcovi, ceapa, cartofi, cuburile MAGGI, foi de dafin si piper. Cand carnea si legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate. Costita se inabusa in ulei cu otet. Se adauga bors si se mai fierbe cca 5 minute.

Borsul polonez se serveste fierbinte, cu patrunjel deasupra.

 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce