Bors cu perisoare

Un os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se scot semintele. Dupa aprox

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 os de vaca
  • 2 I apa
  • 750 mI bors
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 jumatate telina
  • 500 gr carne
  • 2 linguri cu orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • patrunjel verde tocat marunt
  • smantana

Mod de preparare

Un os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se scot semintele. Dupa aproximativ o ora si jumatate dupa ce osul a inceput sa fiarba se adauga legumele in oala si se mai lasa la fiert inca o jumatate de ora. Separat se prepara astfel tocatura: carnea se da prin masina de tocat si se amesteca apoi cu orezul spalat si umflat. Se adauga sucul de la o ceapa mica curatata, tocata si scursa printr-un tifon. Se mai adauga oul, patrunjelul verde tocat, se potriveste de sare si se famesteca bine compozitia. Se modeleaza perisoare mici care se pun la fiert in supa. Se adauga apoi borsul acrind dupa gust. Se adauga si smantana dreasa cu un galbenus batut. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc.


Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Ciorba radauteana

Ciorba de carne de porc Ciorba de conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia