Bors cu carne de vita si tarhon

Se spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2 �-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si zarzavaturile bine spalate si toc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. piept de vita
  • 2 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. telina
  • 1 buc. ceapa alba
  • 2 linguri de orez
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau iaurt
  • putin ulei
  • 1 litru de bors
  • tarhon si ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2 �-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si zarzavaturile bine spalate si tocate marunt. Zarzavaturile pot fi date prin razatoarea mare, calite in ulei 2 minute, apoi puse in vasul cu carne. Se lasa ciorba sa fiarba incet, in vas acoperit. Cind carnea este aproape gata, se pune orezul spalat, se amesteca repede sa nu se lipeasca de fundul vasului. Se acreste ciorba cu borsul fiert separat, se lasa sa clocoteasca impreuna citeva minute. Se pune tarhonul tocat fin si se acoperia vasul, luindu-l de pe flacara. Se drege ciorba cu galbenus de ou si iaurt sau smintina proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort diplomat

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Cozonac fara framantare
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
1
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
3
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor