Ketchup-ul de casa este absolu delicios. Nu are nicio legatura cu cel din comert, este foarte aromat, se prepara usor, este un sos de rosii minunat.
Tocati toate legumele in bucati mari. Despartiti frunzele de busuioc de cotor. Puneti telina, ceapa, fenelul, cateii de usturoi taiati felii, ghimbirul tocat, ardeiul iute, cotorul de busuioc, semintele de coriandru, frunza de dafin si cuisoarele intr-o oala, adaugati cateva linguri de de ulei, sare si piper si puneti pe foc mic 10 minute, pana cand legumele se inmoaie putin.
Adaugati apoi rosiile si 350 ml apa. Fierbeti pana ce sosul de rosii se reduce la jumatate. Luati de pe foc, adaugati frunzele de busuioc si cu ajutorul unui mixer faceti un piure pe care apoi il strecutati prin sita de doua ori pentru a avea o consistent fina si lucioasa. Puneti sosul intr-o cratita curata si fierbeti, amestecand din cand in cand, pana ce sosul se reduce si are consistent unui ketchup. Turnati in sticle sterilizate si capsati. Se pastreaza foarte bine 6-8 luni, dupa ce deschideti o sticla pastrati-o la frigider.
Sfat: Daca nu gasiti bulb de fenicul, il puteti inlocui cu o steluta de anason.
Ketchup-ul de casa se poate folosi pe langa pizza, pentru carnuri, sosuri sau supe.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii