Sos dulce-picant pentru paste

Tocam destul de grosolan ceapa, ardeii, morcovii si carnea. Punem initial la calit ceapa si carnea si le lasam pana isi schimba carnea culoarea. Adaug

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Sos dulce-picant pentru paste

Ingrediente

  • 2 ardei rosii mari
  • 6 morcovi mijlocii
  • 1 ceapa medie
  • 300 gr suc rosii
  • 500 gr carne porc
  • sare
  • piper boabe negru
  • piper macinat negru
  • piper boabe rosu
  • zahar
  • nucsoara
  • 1 tulpina subtirica telina
  • cimbru
  • boia iute
  • ulei masline
  • ulei floarea soarelui

Mod de preparare

Tocam destul de grosolan ceapa, ardeii, morcovii si carnea.

Punem initial la calit ceapa si carnea si le lasam pana isi schimba carnea culoarea.

Adaugam ardei si morcovii si lasam la foc mic pana se inmoaie toate.

Sucl de rosii se amesteca cu 2 linguri ulei floarea soarelui sau ulei de masline, cele 3 tipuri de piper, noce moscata (se da prin razatoare fffff putin ca are gust puternic), 2 lingurite zahar(sau mai putin), sare, cimbru.

Cand legumele s-au inmuiat destul de bine si si-au lasat propriul suc se tranteste peste ele sucul de rosii.

Se mai lasa pe foc pana ce carnea se poate patrunde cu o furculita dupa care se ia de pe foc.

Se lasa la racit si apoi se baga totul(inclusiv carnea)la robot si se mixeaza cat de fin vreti voi.
Se serveste cu paste.

Pofta buna!

Reteta Sos dulce-picant pentru paste a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de sos gasiti aici:

Sos de spaghete condimentat,

Sos BEST,

SOS ARRABIATA(PICANT)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia