Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se oparesc. Faina se cerne, se dizolva in 100 ml lapte.
Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se oparesc. Faina se cerne, se dizolva in 100 ml lapte si se toarna peste cele 50 g margarina topita, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga treptat si restul de lapte (150 ml), supa de oase, galbenusurile, continuand baterea circa 8-10 minute. Daca este necesar, sosul obtinut se strecoara. Se adauga zahar, frunze de tarhon, sare si otet. Se mai fierbe circa 2-3 minute si se ia de pe foc. Deasupra, se pun bucati de margarina (10-20 g) pentru a nu se forma crusta.
Sosul de tarhon universal se serveste cald, la rasol din carne de vita, pasare, limba.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii