Fondue traditional

Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se freaca *caquelon-ul* ( oala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fondue traditional

Ingrediente

  • 1 kg de amestec de branza
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 dl de vin alb
  • AMIDON

Mod de preparare

Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se freaca *caquelon-ul* ( oala de ceramica in care se face fondue)

Dupa ce am zdrobit cateii de usturoi ( am pus vreo 3-4) , si frecat in prealabil peretii si fundul oalei, am lasat restul in cratita. Am adaugat 4 dl de vin alb si 1 kg amestec de branza.

Se pune oala pe foc domol la inceput, si se amesteca mereu cu lingura de lemn.

Cand incepe sa se amestece bine vinul cu branza, se ridica temperatura focului, amestecand mereu. Cand amestecul e bine omogenizat, se adauga un paharel de kirch ( amestecat cu amidon).

Se mai lasa pe foc ( amestecand incontinuu) si apoi se transporta la masa, unde se lasa pe un resou.

Painea taiata cuburi, se infige intr-o furculita special cu coada mai lunga, si se plimba prin oala cu fondue.

Fiecare isi pune crutoanele de paine in farfurie, si dupa gust piper sau paprika, sau nimic.

Pofta buna!

Reteta propusa de Stella.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia